Leerlingen van het Aletta Jacobs zijn bezig met het bereiden van de maaltijden.
Leerlingen van het Aletta Jacobs zijn bezig met het bereiden van de maaltijden.

Ouderen eten met POSO bij het Aletta

Algemeen

HOOGEZAND – Voor de tweede keer dit jaar vond donderdag de activiteit ‘Eten bij Aletta’ plaats, een activiteit georganiseerd door het POSO in samenwerking met het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand.

In totaal 24 deelnemers werden getrakteerd op een heerlijke lunch, bereid en geserveerd door derde- en vierdejaars Vmbo-leerlingen van de sectie Zorg en Welzijn in het restaurant van de school. Dat het eten met het POSO ‘in’ is blijkt wel uit het feit dat er meer aanmeldingen waren gekomen dan het maximum toegestane aantal van 24, waardoor enkele mensen teleurgesteld moesten worden. 

Het POSO zegt te hopen dat een volgende keer een kleine uitbreiding in aantal kan plaatsvinden, want belangstelling voor deze activiteit is er zeker. ,,Het gaat niet alleen om het eten, dat zeker de moeite waard is, maar ook om de sociale contacten’’, aldus de initiatiefnemers. De leerlingen hebben voor het luttele bedrag van 3 euro een heerlijke 3-gangen lunch geserveerd en de deelnemers kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, die in 2023 zeker zal worden herhaald.