Ook het inkopen van gezonde producten kwam aan bod tijdens de gezondheidsweek. (eigen foto)
Ook het inkopen van gezonde producten kwam aan bod tijdens de gezondheidsweek. (eigen foto)

Gezondheidsweek op dr. Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND - Hoe zet je jonge mensen aan tot een gezonder leven? Dat is waar het docententeam onderbouw vmbo op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand zich jaarlijks ook over buigt. 

Uit ervaring weet men dat het succes van een themaweek over gezondheid valt of staat met een aansprekend programma, zodat de deelnemende leerlingen uit klas 1 en 2 er na afloop ook nog over nadenken en het een aanzet is tot een gezonde(re) leefstijl. 

Afgelopen week werd er in de deelschool dagelijks extra aandacht besteed aan een gezonde leefstijl door themalessen over gezonde voeding en door leuke beweegactiviteiten, zoals een bootcamp challenge, yogales, wandeling in de natuur en meer. Elke dag werd gestart met een klassikaal gezond ontbijt in het lokaal. Daarnaast was er middels een creatieve opdracht aandacht voor duurzaamheid in relatie tot groenten en fruit. 

Er werd enthousiast gewerkt door de leerlingen en die inzet werd beloond aan het eind van de week: een oorkonde voor de beweegchallenge en een prijs voor de mooiste uitvoering van de creatieve opdracht. Die werd gewonnen door de leerlingen uit klas bk2a en km1a. Naast een ontvangen kampioensbeker, die een ereplaatsje krijgt in het mentorlokaal, mogen de beide klassen binnenkort gezellig ontbijten op een verrassingslocatie.