Paarden onderhouden het Drevenbos, daar komen nu leerlingen van het Aletta Jacobs bij.
Paarden onderhouden het Drevenbos, daar komen nu leerlingen van het Aletta Jacobs bij.

Leerlingen Aletta Jacobs en paarden onderhouden samen Drevenbos

Algemeen

HOOGEZAND – Leerlingen van het Dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand en de daar eerder al uitgezette Konikspaarden gaan samen het Drevenbos in Hoogezand onderhouden. 

Dat heeft het gemeentebestuur van Midden-Groningen bekend gemaakt. Het scheelt de gemeente werk en geld, maar hoeveel is nu nog niet te zeggen. Het Drevenbos aan de zuidkant van Hoogezand begint steeds meer zijn beoogde vorm te krijgen, met een afwisseling van planten- en bomensoorten, onder begroeiing en de aangelegde paden. Oorspronkelijk doel was om de natuur daar voor een deel zijn eigen gang te laten gaan, maar in de loop der jaren is er al heel wat ingegrepen om het bos ook voor de wandelaars aantrekkelijk te houden. Nu komt daar een volgende fase bij, het inschakelen van leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Aletta. Verantwoordelijk wethouder Patricia Nieland is blij met deze gevonden constructie. ,,Het bos blijft nu goed onderhouden, geholpen door de leerlingen en dit is een hele goede samenwerking.’’ 

De leerlingen gaan onder andere aan de slag met snoeien, het onderhouden van paden en maaien. ,,We hopen ze daarmee ook warm te maken voor een baan in het groen’’, aldus Nieland. Ze zegt te hopen dat het ook voor de bezoekers van het bos positief zal overkomen dat er weer een nieuwe fase aan het onderhoud wordt toegevoegd, want het bos wordt volgens haar goed bezocht. Wie ook meehelpen aan onderhoud zijn de enkele jaren geleden in dat bos uitgezette Konikspaarden. ,,Die paarden zijn ook een succes, zij houden het bos netjes bij’’, aldus de wethouder. Ze erkent dat door de loslopende kudde ‘wilde paarden’ sommige bezoekers het bos mijden, omdat ze die mogelijke confrontatie met de paarden liever niet aangaan, maar dat zijn er volgens haar niet zoveel.