Jeugdboekenschrijver Buddy Tegenbosch overhandigt een gesigneerd boek aan Elijah uit klas m4c.
Jeugdboekenschrijver Buddy Tegenbosch overhandigt een gesigneerd boek aan Elijah uit klas m4c.

Schrijver Buddy Tegenbosch bezoekt Aletta Jacobs

Algemeen

HOOGEZAND - Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is deze maand weer begonnen met het project ‘Schrijver in de klas’. 

Jaarlijks komt in het kader van het leesbevorderingsprogramma ‘Schrijver in de klas’ een tiental (jeugdboeken)schrijvers het dr. Aletta Jacobs College bezoeken. Zo ging vanochtend schrijver en piloot Buddy Tegenbosch in gesprek met de leerlingen uit mavo-4. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij jongeren en hij heeft meerdere prijzen gewonnen. Met het doel om jongeren enthousiast maken voor boeken en dan vooral ook die jongeren die eigenlijk niet zo van lezen houden, verzorgt Buddy Tegenbosch met veel plezier schoolbezoeken. De vierdeklassers van het Aletta werden dan ook actief betrokken bij zijn lezing. Voordeel daarbij was dat ze het nieuwste boek van Buddy, Mijn nacht met Vedder, hadden gelezen. Elijah uit m4c werd door Buddy beloond met een gesigneerd boek omdat hij de meeste vragen stelde.

Op het Aletta Jacobs staat dagelijks een leesles in het roosterprogramma opgenomen. De school vindt het belangrijk dat leerlingen elke dag in ieder geval 20 minuten lezen. Daarmee vergroten de leerlingen hun woordenschat en ontwikkelen zo hun taalvaardigheid en concentratievermogen. Daarnaast kunnen zij zich daardoor ook verplaatsen in en identificeren met andere personen. 

Het project ‘Schrijver in de klas’ is samengesteld door docenten Nederlands van het Aletta Jacobs en educatiespecialisten van Biblionet Groningen. In de weken na de herfstvakantie komen tekstschrijver Jan Henk de Groot en jeugdboekenschrijvers Maren Stoffels en Khalid Boudou langs. Schrijver Tanja de Jonge beet dit schooljaar het spits af.