Wethouder Hoesen overhandigt de leerlingen van De Achtbaan het boek.
Wethouder Hoesen overhandigt de leerlingen van De Achtbaan het boek.

De Achtbaan wint quiz bij start Innovatiefestival

Algemeen

HOOGEZAND – De openbare basisschool De Achtbaan in Hoogezand is maandagmorgen winnaar geworden van de quiz ter gelegenheid van de start van het Innovatiefestival Midden-Groningen, in de theaterzaal van het dr. Aletta Jacobs College.

Het doel van dit jaarlijkse festival is zo veel mogelijk jeugd voor een technische loopbaan te interesseren en ze daarom zo vroeg mogelijk met wetenschap en technologie kennis laten maken. Het Innovatiefestival is voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Midden-Groningen. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Aletta-directeur Wout Zilverberg: ,,Onze school is al meer dan tien jaar bezig voor de basisschooljeugd om te vertellen wat innovatie inhoudt, dat we daarbij goed moeten opletten wat er met de aarde gebeurt en dat we de wereld goed achterlaten.’’ Eén en ander werd omlijst met een filmpje over duurzaamheid en klimaat. 

Daarna volgde een quiz tussen de scholen De Lichtbron en De Achtbaan, geleid door wethouder Annemiek Hoesen. Met het omhoog houden van een rode of groene kaart werd het antwoord gegeven. Wie het fout had, viel af. Uiteindelijk werd de Achtbaan winnaar. ,,Of eigenlijk was het 1-1, want beide scholen hadden na de laatste vraag nog één juf over die alles goed had.’’ Van De Achtbaan keken vier leerlingen over de schouder mee van de juf ‘die alles wist’ en volgden haar voorbeeld, waardoor deze school eerste werd. Groep 8 kreeg van wethouder Hoesen een boek als prijs. 

Na enkele workshops gaat het project nu verder op de scholen met het door leerlingen maken van een motortje voor een ventilator voor frisse lucht, die op zonne-energie moet werken. Later volgt de evaluatie en worden de uiteindelijke winnaars van het project bekend gemaakt.