Afbeelding

Start Innovatiefestival op dr. Aletta Jacobs College

Algemeen

HOOGEZAND – In de theaterzaal van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is maandagochtend het Innovatiefestival Midden-Groningen voor de basisscholen gestart.  

Het doel van dit festival: zo veel mogelijk jongeren voor een technische loopbaan te interesseren en ze daarom zo vroeg mogelijk met wetenschap en technologie kennis te laten maken. Het Innovatiefestival is voor alle leerlingen uit groep 8, met als thema ‘duurzaamheid’. Met een quiz tussen de Lichtbron en de Achtbaan, geleid door wethouder Annemiek Hoesen, konden ze alvast hun kennis testen.  

Techniek en technologie wordt een steeds belangrijker onderdeel van de samenleving. Elk jaar komen er in Nederland tienduizenden banen in de techniek bij en de vraag neemt alleen maar toe. Er is een groot tekort aan technisch geschoold personeel, ook in deze regio. Er zijn zelfs wetenschappers die voorspellen dat de Nederlandse economie op korte termijn vastloopt omdat er te weinig technici zijn. Alle hens aan dek dus om zo veel mogelijk jongeren voor een technische loopbaan te interesseren. Om kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met wetenschap en technologie wordt in de gemeente Midden-Groningen jaarlijks het Innovatiefestival georganiseerd voor alle basisschoolleerlingen uit groep 8. Dit jaar is het thema ‘Duurzaamheid’.