Wethouder Hoesen heeft het Cruijff Court geopend en rent mee.
Wethouder Hoesen heeft het Cruijff Court geopend en rent mee.

Cruyff Court op nieuwe locatie feestelijk geopend

Algemeen

HOOGEZAND – Het vernieuwde Cruyff Court aan de Thorbeckelaan in Hoogezand werd zaterdagmiddag feestelijk door sportwethouder Annemiek Hoesen van de gemeente Midden-Groningen.

Het Cruyff Court dat zes jaar geleden aan de Thorbeckelaan in gebruik werd genomen werd vorig jaar 50 meter naar het oosten verplaatst, omdat in het kader van de herstructurering van een wijkdeel in Gorecht-West op die plek een parkje zou komen. In oktober vorig jaar werd het verplaatste kunstgras voetbalveldje in gebruik genomen, maar wegens de toen geldende coronamaatregelen was een officiële opening niet mogelijk. Nu kon dat alsnog. Sportwethouder Hoesen gaf niet alleen het belang van sporten en bewegen voor de jeugd aan, maar ook de ligging binnen de wijk en de mogelijkheden die het Cruyff Court voor de jeugd biedt, ook als ontmoetingspunt.

De opening van het Cruyff Court was een gezamenlijk initiatief van team Sport en Bewegen Midden-Groningen, Kwartier Zorg & Welzijn Jongerenwerk, Buurthuis Corazon en Lefier. Veel jeugd maakt inmiddels gebruik van het veld. In de wijk is het een centraal punt voor ontmoeting en bewegen geworden. De buurtsportcoaches en jongerenwerkers zorgen voor een fijne, sportieve sfeer om met elkaar van deze accommodatie te genieten. ,,Het is een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd kunnen spelen en bewegen. Daarom werken de buurtsportcoaches zo veel mogelijk samen met het JeugdSportFonds en het Meedoenfonds. Het doel is om elk kind een kans te geven om te sporten. Het Cruyff Court is daarin een mooi middel.