Het jubilerende echtpaar Guichelaar ontvangt de felicitaties van wethouder Annemiek Hoesen voor hun 60e trouwdag.
Het jubilerende echtpaar Guichelaar ontvangt de felicitaties van wethouder Annemiek Hoesen voor hun 60e trouwdag.

Henk en Mannie Guichelaar vieren diamanten huwelijk

Algemeen

SCHARMER – In de grote schuur van het boerenbedrijf van een van hun kinderen in Overschild vierden Henk Guichelaar (84) en Mannie Guichelaar-van der Veen (87) afgelopen zondag hun 60-jarig huwelijksfeest.

Henk, geboren in Rhederveld, was de oudste van zeven kinderen en Mannie, die het levenslicht zag in Oude Pekela, kwam ook uit een gezin met zeven kinderen en was de middelste. De twee leerden elkaar kennen in Barneveld, maar toen sloeg er nog geen vonk over. Guichelaar zat in militaire dienst en had zijn uniform aan, maar later kwamen beiden elkaar weer tegen in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren en toen was het wel raak. ,,Na twee jaar verkering en twee jaar verloofd te zijn geweest zijn we in 1964 getrouwd’’, vertelt Mannie. 

Er werd een boerderij gekocht in Scharmer. Eerst werd het een gemengd bedrijf, maar na een aantal jaren stapte het echtpaar over naar uitsluitend veeteelt. Het echtpaar woont nog steeds in Scharmer, maar niet meer op een boerderij. Ze hebben drie kinderen, acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Mannie: ,,En die achterkleinkinderen zijn m’n lust en m’n leven. Zo mooi. Dat zijn allemaal toegiften.’’ Op het drukke diamanten jubileumviering kwam ook wethouder Annemiek Hoesen van de gemeente Midden-Groningen het echtpaar feliciteren. Ze had als cadeautje een ingelijste kopie van de oorspronkelijke trouwakte uit 1964 meegenomen.