Wethouder Van Schie neemt het zwartboek in ontvangst.
Wethouder Van Schie neemt het zwartboek in ontvangst.

Zwartboek voor wethouder Van Schie

Algemeen

HOOGEZAND - Wethouder José van Schie van de gemeente Midden-Groningen heeft woensdagmiddag het Zwartboek Gedupeerden Gaswinning in ontvangst genomen.

Vorige maand presenteerde de SP het zwartboek met bijna tweehonderd verhalen van gedupeerden van de gaswinning in Groningen, en die werd aangeboden aan de ministers van Economische en Binnenlandse Zaken. De verhalen in het zwartboek tonen hoe mensen al jaren strijden en nog steeds in een kapot huis zitten. Twee gedupeerden uit de gemeente Midden-Groningen boden woensdagmiddag het zwartboek aan het gemeentebestuur aan.

Van Schie noemde de huidige tijd een ‘zware tijd’. Vooral ook voor de gedupeerden van de aardbevingsschade. ,,En erger dan je je kunt voorstellen. Het is bijna onmenselijk’’, aldus de wethouder. Ze zei dat de gemeente daaraan op meerdere fronten probeert te werken, ook met de provincie. ,,We zijn al wat betere afspraken met het Rijk aan het maken, maar het gaat allemaal ontzettend langzaam. We zeggen ook: geef ons de middelen en wij kunnen zorgen voor een goede besteding. We zijn er nog lang niet en dat baart ons grote zorgen. We leven nu ook in een bizarre tijd: geen informatieavonden meer en minder contacten. Maar we doen ons best’’, aldus Van Schie.