Wethouder Peter Verschuren verricht de aftrap van de E-Waste Race op De Achtbaan in Hoogezand.
Wethouder Peter Verschuren verricht de aftrap van de E-Waste Race op De Achtbaan in Hoogezand.

Wethouder geeft startsein voor E-Waste Race 2021

Algemeen

HOOGEZAND - In de gemeenten Midden-Groningen en Veendam strijden van 29 maart tot 22 april tien basisscholen tegen elkaar tijdens de E-Waste Race 2021. Wethouder Peter Verschuren gaf het startsein op het schoolplein van basisschool De Achtbaan in Hoogezand.

De E-Waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de gemeenten Midden-Groningen en Veendam om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in te zamelen. Tijdens de E-Waste Race verzamelen de scholieren elektronisch afval in de buurt, bij familie en vrienden. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. De scholen scoren punten met al het afval dat ze hebben ingezameld. De winnaar wint een schoolreis.  

De deelnemende scholen in Midden-Groningen zijn De Tandem in Zuidbroek, Het Galjoen in Hoogezand, ‘t Heidemeer in Sappemeer, De Ster in Harkstede, De Achtbaan in Hoogezand, De Wiekslag in Schildwolde, de St. Antoniusschool in Sappemeer en De Springplank in Siddeburen.

Dit educatieve project, waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval, combineert bewustwording over recyclen met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen over het inzamelen van elektronisch afval. Zo wordt het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk.