Afbeelding

TFC Hoogezand-Sappemeer trapt seizoen af met toertocht

Sport

HOOGEZAND - Fietsen is leuk, maar samen fietsen is leuker. En bij een club fietsen is het allerleukst. Toer Fiets Club Hoogezand-Sappemeer organiseert daarom gratis proefritten, zodat men sfeer kan proeven bij de club.

Natuurlijk kan fietsen eenvoudig in je eentje of samen met vrienden of collega’s, maar voor wie vaker wil fietsen, zijn of haar fietstechniek wil verbeteren of nieuwe routes ontdekken is een wielervereniging de uitkomst. ,,Er is niet alleen veel kennis aanwezig, je kunt altijd samen met anderen fietsen’’, zegt Harmannus Meinders namens de vereniging. ,,En er zijn meer voordelen waar je misschien nog niet aan gedacht hebt: nooit meer alleen een bandje wisselen of stoempen tegen de wind, veilig leren fietsen in een groep of een stok achter de deur.’’ 

Samen uit, samen thuis
ToerFietsClub Hoogezand-Sappemeer is een kleine club van fietsliefhebbers. ,,We rijden op de racefiets in een kleine groep in een matig tempo, waarbij veiligheid voorop staat. We geven elkaar aanwijzingen en rijden onder begeleiding van een wegkapitein. Ons motto is ‘Samen uit samen thuis’.’’ De leden komen uit de wijde omgeving rond Hoogezand, die elke dinsdag- en donderdagavond en zaterdagochtend samen fietsen. De afstanden variëren van 40 tot 60 kilometer op trainingsavonden tot 100 kilometer op zaterdagochtend.

Het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 30 maart gestart met een toertocht die om 8.00 uur start bij de Damkerk in Hoogezand. Deelnemers moeten zelf een racefiets, helm en voldoende drinken meenemen. Aanmelden kan via www.fietssport.nl/clubs/102027.