De Dochter van Martenshoek. (foto: Martin Gibcus)
De Dochter van Martenshoek. (foto: Martin Gibcus)

Spelers gezocht voor nieuw locatietheaterstuk in Sappemeer

Algemeen

SAPPEMEER - In navolging van een aantal prachtige muziektheatervoorstellingen staat in april 2024 weer een bijzonder project op stapel: Nors Staal.

Watervloot wil samen met BUOG, waar eerder mee samengewerkt is een bijzondere voorstelling maken over de grote stakingen op de scheepswerven van Hoogezand en Sappemeer, gecombineerd met een bijzondere gebeurtenis: het instorten van de torenspits van de katholieke kerk van Sappemeer begin jaren ‘70. Nors Staal is geschreven door Nico van der Wijk. Watervloot maakte in 2019 ook al locatietheater met BUOG op een schip, De Tromp. Dat stuk, ‘De Dochter van Martenshoek’, werd goed ontvangen en ook een eerder stuk zoals ‘De W.A. Scholten’ in 2014 was een groot succes.

Watervloot wil het nieuwe toneelstuk vanaf 5 april 2024 zeven avonden opvoeren in de Sint Willibrorduskerk in Sappemeer. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van grote effecten, zang, band, spel en beelden. Het belooft daardoor een waar spektakel te worden. De organisatie is nu op zoek naar inwoners van de gemeente Midden-Groningen om mee te spelen in het nieuwe stuk. Er wordt gezocht naar acteurs, zangers, koorleden, dansers, een rockband, decorbouwers, cateringhulp, technische hulp, kunstenaars en parkeerbegeleiders. Kortom: iedereen die enthousiast is om dit verhaal neer te zetten.

De presentatie van en voorlichting over het nieuwe stuk Nors Staal vindt op maandag 20 november vanaf 20.00 uur plaats in ’t Spinnenweb in Sappemeer. Belangstellenden zijn welkom om langs te komen, maar ze kunnen zich ook per mail aanmelden via Watervloot@gmail.com.