Afbeelding

Nieuwe bridgekampioenen in Midden-Groningen

Sport

HOOGEZAND - Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer en Bridgeclub Doublet ’81 organiseren jaarlijks samen de gemeentelijke bridgekampioenschappen Midden-Groningen. 

Vrijdagavond was het weer zover en konden alle bridgers uit Midden-Groningen en voor alle leden van bridgeclubs uit Midden-Groningen die niet allemaal in de gemeente wonen, deelnemen in Hotel Faber in Hoogezand. Het waren over het algemeen moeilijke spellen, die vaak heel lastig te bieden waren en daarmee ook zorgden voor de nodige speelproblemen. Door de spannende strijd liep de temperatuur in de zaal ook fors op. Er werd deelgenomen door 28 paren die sportief de strijd met elkaar aan gingen, want er werd nauwelijks een beroep gedaan op arbitrage. 

De nieuwe kampioenen voor 2024 werden Martha Bierling en Geert Bijmolt. Zij wonnen met een zeer overtuigend percentage van boven de 69 procent. Blijkbaar hadden zij weinig problemen gehad met de lastige spellen, want ze eindigden 10 procent boven Jackie en Jaap Wijpkema, die als tweede eindigden. Ina Kor en Roelof Rinsma werden derde, Ans en Herman Kerkhof behaalden een mooie vierde plaats. Gedeeld vijf werden Yktje en Gerrit Schreuder en Nel en Vronie Bootsma. Martha en Geert konden de enorme wisselbekers in ontvangst nemen, maar daarnaast ook twee mooie herinneringen aan dit kampioenschap. Voor de tweede en derde plaats waren er bonnen. Het laatst geëindigde paar kreeg een fles wijn en dat gold ook voor de paren die als tiende en twintigste waren geëindigd. De overige deelnemers moesten het doen met een gezellige avond.