Max Martoredjo scoort de 2-0 voor HS '88. (eigen foto)

HS ’88 pakt volle winst tegen Poolster

Sport

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft zaterdagmiddag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Poolster met 4-0 gewonnen.

Poolster won de eerste wedstrijd tegen Middelstum met 3-2, HS ’88 speelde ongelukkig met 2-2 gelijk tegen Amicitia. Beide ploegen wilden graag de volle winst en dus de drie punten binnen halen. Na een minuut stilte vanwege het overlijden van een belangrijke vrijwilliger van Poolster werd de wedstrijd door scheidsrechter Doornbosch op gang gefloten.

De gasten begonnen goed, konden de bal in de ploeg houden en lieten de bal goed rond gaan. HS ’88 daarentegen had moeite om de bal in de ploeg te houden en was wat slecht in de passing. De thuisploeg was in het begin duidelijk wat terughoudend en aftastend. Toch was het HS ’88 dat in de 22e minuut een kans kreeg: Miquel Korte schoot op doel, maar de keeper kon de bal keren. Twee minuten later was het wel raak toen een assist van Rob Kulsen door Sven Rosevink mooi werd ingekopt: 1-0. Dit was enigszins tegen de verhouding in, omdat Poolster wat meer druk op de goal van HS ’88 uit oefende, maar zonder succes. Toch kregen de Spijksters wel twee goede kansen die echter niet werden benut: de ballen vlogen hoog over de goal van HS’88.

Na rust kreeg Poolster toch nog een paar kansen. In de 50e minuut schoot de spits van Poolster tegen de lat. Maar niet lang daarna werd het 2-0 voor de paarshemden door een mooie goal van Max Martoredjo, die zichzelf vrij speelde en de bal in de uiterste hoek schoot. HS ’88 werd steeds beter en gevaarlijker voor de goal van Poolster, wat in de 57e minuut na een assist van Sven Rosevink leidde tot de mooie 3-0 door Rob Kulsen. HS ’88 was deze middag wel effectief, want in de 60e minuut was het de spits van Poolster die een 100% kans kreeg, maar hij vond keeper Lukas Wijma op zijn weg die zijn inzet in een split second wist te toucheren. De thuisploeg begon steeds beter te spelen en in de 68e minuut kreeg HS ’88 wederom een kans, maar de keeper van Poolster wist met een redding erger te voorkomen.

Poolster kreeg in de 80e minuut wederom een kans via een afstandsschot, maar de bal spat tegen de lat van de goal uiteen. Het werd uiteindelijk nog 4-0 voor de Hoogezandsters door een mooie assist van Sven Rosevink naar Joey Kats, die de bal inschoot. De ingevallen Klaas Swiersema schoot in de laatste fase een corner nog keihard op de paal. Het werd daarmee een mooie, maar toch tikkeltje geflatteerde overwinning voor HS ’88.