Een van de werken van Els van Gelderen-Boissevain uit Meeden.
Een van de werken van Els van Gelderen-Boissevain uit Meeden.

Meedense toont schilderijen in vanBeresteyn

Algemeen

MEEDEN/VEENDAM - De schilderijen van Els van Gelderen-Boissevain uit Meeden zijn de komende maanden te bewonderen in vanBeresteyn in Veendam.

Tekenen en schilderen waren voor Els van Gelderen-Boissevain altijd nogal onbelangrijk randverschijnselen in haar leven. Pas toen ze in 2002 stopte met werken, is ze een flink deel van haar tijd aan schilderen gaan besteden. In die beginperiode heeft ze vele cursussen en workshops bezocht, wat is opgehouden toen ze in 2011 deel ging uitmaken van de kunstenaarsgroep de Kunstbaan in Onnen, onder begeleiding van Keimpe van der Kooi.

 Noordelijke Realist

Els van Gelderen-Boissevain zou een Noordelijke Realist genoemd kunnen worden omdat ze al sinds 1955 in het Noorden woont en ze vrijwel alleen maar realistisch schildert. Eerst voornamelijk met acryl, daarna vrijwel uitsluitend met olieverf. Inmiddels bestaat haar oeuvre uit tientallen tekeningen en vele honderden schilderijen: op papier, doek en paneel. Voor een groot deel gaat het daarbij om portretten, die ze ook regelmatig in opdracht maakt.

Een selectie van haar werk is tot 6 september te zien in vanBeresteyn.