Bij de Noordelijke Kwekerijdagen draait het om andere, nieuwe en onbekende planten.
Bij de Noordelijke Kwekerijdagen draait het om andere, nieuwe en onbekende planten.

Internationale plantenfair bij Tuingoed Foltz in Meeden

Algemeen

MEEDEN - Bij Tuingoed Foltz in Meeden vinden op zaterdag 23 en zondag 24 april de Noordelijke Kwekerijdagen plaats, de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van Noord-Nederland. Ongeveer veertig geselecteerde deelnemers uit Nederland, Duitsland, België en Zweden – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren op het terrein van Foltz alle ingrediënten voor een prachtig tuinjaar. 

De Noordelijke Kwekerijdagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht. Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen aan tuinzaden, tuinkaarten, tuinbeelden en ambachtelijk tuingereedschap. Net als bij het plantenaanbod zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname.

Verschillende kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen ‘Kwekerspraat’. Tussen de planten vertellen zij over hun passie voor een bepaalde plantengroep. Informeel, laagdrempelig, soms hilarisch en altijd vermakelijk.

Zangeres, presentator en plantenliefhebber Hanneke Kappen houdt op zondagmiddag om 14.00 uur een indringend publieksinterview met Fleur van Zonneveld en Eric Spruit. Hun kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum, die per 1 juli ophoudt te bestaan, is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een hotspot in de internationale tuin- en kwekerswereld.

Diverse beeldend kunstenaars presenteren hun werk in de tuinen van Foltz. Bezoekers kunnen het hele weekend genieten van het home-made gebak en andere culinaire hoogstandjes van Birgit Flüg.

De Noordelijke Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz aan de Hereweg 346 in Meeden zijn zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.tuingoedfoltz.nl.