Afbeelding

Feestelijke start van het tuinseizoen bij Foltz in Meeden

Algemeen

MEEDEN - Het tuinseizoen wordt komend weekend op feestelijke wijze geopend bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden.

Daar staan zaterdag en zondag de Goed-Gereedschap-, Rozen- en Clematisdagen op het programma. Experts geven informatie over tuingereedschap, de inrichting van de tuin en het snoeien van bomen en heesters. 

Daarnaast presenteert de kwekerij samen met gastkwekers De Bierkreek en Hein & Corrine Meeuwissen biologisch gekweekte rozen, ruim 100 soorten Clematis en een fraai sortiment zomerbloeiende bollen en knollen. Bezoekers kunnen hun hart (en neus) verder ophalen aan mediterrane kruiden en vroeg ontluikende vaste planten, zoals Helleborus, Chrysosplenium, Epimedium en Brunnera. In de boerderij kan men een keuze maken uit zo’n 500 diverse tuinzaden. 

Demonstraties 

Ook worden er nieuw ontworpen tuingereedschappen gepresenteerd, waaronder de vollemaan-schoffel, bijzondere handharkjes en diverse varianten van de spork. De spork is een kruising tussen een spade en een spitvork. Medewerkers van Foltz geven demonstraties in het juiste gebruik van sporks, schrepels, schoffelharken, spades en kantafstekers en leggen uit welke tuinklussen nu gedaan moeten worden. Ervaren hoveniers geven beide dagen om 11.30 en 14.30 uur snoeidemonstraties:

Tuingoed Foltz aan de Hereweg in Meeden is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Beide dagen start om 13.00 uur een rondleiding door de voorjaarstuinen. Meer informatie is te vinden op www.tuingoedfoltz.nl.