Afbeelding

Najaarsplantenmarkt Tuingoed Foltz sluit zomer feestelijk af

Algemeen

MEEDEN - Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het volgend tuinseizoen. Het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die op 16 en 17 september én 23 en 24 september plaatsvindt bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden.

Het najaar is de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar een flinke voorsprong. Extra aandacht is er daarom voor siergrassen en najaarsbloeiers als de herfstanemoon, zilverkaars, asters, zonnehoeden en Salvia’s. De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. 

Bollenkwekers te gast
Ook is het de tijd om voorjaarsbollen en -knollen te planten. Daarom zijn er beide weekenden vooraanstaande bollen- en zadenkwekers te gast. Met als motto ‘Tuinieren is vooruitzien’ presenteren Hein en Corinne Meeuwissen tijdens het eerste weekend (16/17 september) een prachtige collectie voorjaarsbollen, knollen en wortelstokken. Op zondag 24 september is Jasper Helmantel van De Cruydt-hoeck en De Heliant te gast met verwilderingsbollen, bijzondere zaden en inheemse planten. Wim Kluiver is het hele weekend aanwezig met een assortiment zelf gewonnen honing.

Andries Bierling, één van de eigenaars van Tuingoed Foltz, geeft beide dagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft ook informatie over de toepassing van siergrassen en nazomerbloeiers. In de tuinen staan indrukwekkende beelden en objecten van Patricia Suer, Alinda Ottens en René de Boer opgesteld. Home-made gebak en andere lekkernijen maken er een nazomers tuinfeest van.

De Najaarsplantenmarkt is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.