Afbeelding

Alternatieve Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz

Algemeen

MEEDEN - Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 april de Alternatieve Kwekerijdagen, ofwel: de aloude Noordelijke Kwekerijdagen in een nieuw jasje. 

De nieuwe naam illustreert de verbreding van het evenement als podium voor gespecialiseerde kwekers uit binnen- en buitenland. Zo’n dertig geselecteerde deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Zweden – kwekers, ontwerpers, kunstenaars en andere tuinspecialisten – presenteren een unieke collectie aan bijzondere planten en andere tuin-gerelateerde zaken. De Alternatieve Kwekerijdagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘plantenevenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar nemen de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek mee naar Meeden. In totaal worden er meer dan 5000 verschillende plantensoorten getoond en verkocht.

Tuinboeken, tuinzaden, tuingereedschap
Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen met tuinboeken, tuinkaarten, tuinzaden en ambachtelijk tuingereedschap. Net als bij de planten zijn originaliteit en kwaliteit de belangrijkste criteria voor deelname. Verder houden verschillende kwekers een ‘Kwekerspraat’, een enthousiaste mini-voordracht over en tussen hun favoriete planten, gewoon vanuit de eigen stand. Kwekerspraat wordt op beide dagen gehouden om 12.00 en 15.00 uur. Beeldend kunstenaars presenteren hun werk in de tuinen van Foltz en op het terras worden home-made gebak en andere lekkernijen geserveerd.

De Alternatieve Kwekerijdagen vinden plaats op een vier hectare groot landgoed rond een authentieke Groningse boerderij en zijn beide dagen te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.