De leden van de Lions Club Midden-Groningen ruimen het zwerfafval op. (eigen foto)
De leden van de Lions Club Midden-Groningen ruimen het zwerfafval op. (eigen foto)

Opruimactie zwerfvuil bij Winkelcentrum Martenshoek

Algemeen

HOOGEZAND - Een groep van zeven toegewijde leden van de Lions Club Midden-Groningen heeft onlangs op zaterdagmiddag een krachtige strijd gevoerd tegen zwerfvuil in en rondom Winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand.

Gewapend met prikstokken en vuilniszakken stonden zij klaar om de omgeving te ontdoen van achtergelaten afval. Met een vastberadenheid om de lokale gemeenschap te ondersteunen pakten de Lions niet alleen het winkelcentrum aan, maar schoonden ze ook het gebied rondom het nabijgelegen station op. Hun vastberadenheid om het milieu te verbeteren en de buurt op te schonen was duidelijk zichtbaar in hun gezamenlijke inspanningen. De sfeer tijdens de opruimactie was onmiskenbaar positief. Ondanks de serieuze taak slaagden de leden van Lions Midden-Groningen erin om een vrolijke en gezellige sfeer te behouden. 

Omstanders en passanten in het centrum reageerden dan ook positief op de actie. Deze geest van samenhorigheid en gemeenschapszin droeg bij aan een effectieve en bevredigende middag van dienstbaarheid. ,,We voelen een sterke verbondenheid met onze gemeente en willen graag bijdragen aan een schonere en prettigere leefomgeving voor iedereen”, verklaarde Lions-lid Jurjen Niewold. ,,De inzet van onze leden is hopelijk een inspiratie voor anderen om actief deel te nemen aan het behoud van een schone en duurzame omgeving. Onze dank gaat uit naar de gemeente Midden-Groningen die voor het materiaal gezorgd heeft.’’ 

Wie ook zorg wil dragen wil dragen voor een schonere leefomgeving kan zich aanmelden bij de Afvalcoach van de gemeente Midden-Groningen via 0598-373737. De Afvalcoach kan belangstellenden van meer informatie voorzien.