Afbeelding

HS ’88 verliest laatste bekerwedstrijd

Algemeen

WILDERVANK - De voetballers van HS ‘88 uit Hoogezand hebben hun laatste bekerwedstrijd niet weten te winnen. In en tegen Wildervank ging de ploeg met 2-1 onderuit. 

Beide ploegen gingen vol voor de winst waardoor er een enerverende wedstrijd ontstond. HS ’88 was voor rust iets sterker en creëerde een paar kansen, maar kwam niet tot scoren. In de 25e minuut was het Arno Oosterhof die zijn schot gekeerd zag door de goed keepende doelman van Wildervank en een minuut later kreeg Yorick van Dam een mooie kans, maar zijn schot ging over. Toch werd het 0-1 in de 29e minuut toen Sven Rosevink de bal gericht in de bovenhoek schoot. In de 37e minuut kreeg Yorick van Dam nog een mooie kans, maar de keeper stond zijn mannetje en kon 0-2 voorkomen. Vlak voor rust voorkwamen de Hoogezandsters een tegentreffer doordat Roy Eissens de bal op de doellijn wist te keren. In de laatste minuut voor de rust kreeg HS ’88 een terechte strafschop nadat Oosterhof binnen de zestien werd gevloerd. Sven Rosevink eiste de strafschop op, maar hij miste het doel volledig.

In de eerste minuut na de thee werd het meteen 1-1. Een bal van keeper Lukas Wijma werd in de rebound door een eigen speler in het doel gewerkt. In de 51e minuut kreeg Wildervank wederom een mooie kans, maar Wijma greep adequaat in. Toch werd het in de 75e minuut 2-1 voor de thuisploeg. HS ’88 kreeg daarna nog een paar kansen, maar deze werden niet benut. In de laatste minuten werd een doelpunt van Rosevink nog afgekeurd, omdat enkele spelers van Wildervank te vroeg in kwamen bij een vrije trap binnen het strafschopgebied. 

Volgende week speelt HS ’88 de eerste competitiewedstrijd uit tegen HSC.