Afbeelding

HS ’88 wint ook laatste competitiewedstrijd

Algemeen

MIDDELSTUM - De voetballers van HS ‘88 uit Hoogezand hebben het seizoen goed afgesloten met een 0-4 overwinning in en tegen Middelstum. 

Voorafgaand aan de wedstrijd stond HS ’88 op de vijfde plaats en Middelstum zesde. Beide ploegen wilden duidelijk de volle winst pakken. In de eerste helft werden door beide ploegen weinig kansen gecreëerd. HS ’88 schoot in de 41e en in de 44e minuut nog wel op de goal van Middelstum, maar de keeper kon een doelpunt voorkomen. Er werd dan ook gerust met de bekende brilstand.

In de tweede helft ging het echter even anders, want al in de 46e minuut was het 0-1 door Arno Oosterhof. De pas ingevallen Klaas Swiersema mocht in de 51e minuut een corner nemen. Dat deed hij subliem en de bal draaide in de verste hoek van de goal: 0-2. HS ’88 was steeds net even wat scherper dan Middelstum, waardoor het in de 69e minuut 0-3 werd, wederom door Arno Oosterhof die scoorde op een assist van Rob Kulsen. Maar daarmee was het nog niet klaar voor Middelstum. Sven Rosevink werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en liet Miquel Korte, die zijn laatste wedstrijd voor HS ’88 speelde, de strafschop nemen. Hij schoot de penalty in de uiterste linkerhoek, waarmee de eindstand werd bepaald op 0-4. 

De paarshemden brachten hun puntentotaal daarmee op 41 en eindigden op de vijfde plaats van de ranglijst. Mede door veel blessureleed komt HS ‘88 net niet in aanmerking voor de nacompetitie.