Afbeelding

HS ’88 geeft wedstrijd tegen VVK in laatste fase weg

Algemeen

HOOGEZAND - HS ‘88 heeft de competitiewedstrijd tegen VVK uit Groningen met 1-3 verloren. 

VVK had voor de wedstrijd drie punten minder dan HS’88, dus het beloofde spannend te worden, zowel in de competitie als in de tweede periode. Dat de beide verenigingen in de stand dicht bij elkaar staan, bleek ook in de wedstrijd. Het spel ging gelijk op en er waren kleine kansjes voor beide ploegen. In de 21e minuut kwam een aanvaller van VVK alleen voor de keeper, maar Lukas Wijma voorkwam een doelpunt door een knappe redding. Een paar minuten later kwam Arno Oosterhof van HS ’88 alleen voor de keeper, maar ook hij wist een doelpunt te voorkomen. In de 40e minuut kwam VVK op voorsprong nadat enigszins slecht werd uitverdedigd, Mateo Milkovic maakte de 0-1. 

In de tweede helft ging de wedstrijd weer gelijk op. In de 70e minuut werd een mooie aanval van de thuisploeg door Sven Rosevink afgemaakt: 1-1. HS ’88 kreeg door dit doelpunt meer moed en een paar minuten later kwam Rosevink alleen voor het doel, maar de bal kaatste via de keeper voor Arno Oosterhof, die de bal via de lat over kopte. In de 74e minuut werd er door een speler van VVK en HS ’88 over en weer aan elkaar getrokken wat tot gevolg had dat de aanvaller in het strafschopgebied te val kwam. De scheidsrechter, Robert Vonk uit Groningen, oordeelde dat dit een strafschop was, die vervolgens door Tim van der Molen werd verzilverd. 

VVK had in deze fase van de wedstrijd meer vechtlust, wat resulteerde in de eindstand van 1-3. Door Tim van der Molen werd in de 91e minuut een voorzet stevig in het doel gekopt. Het was voor HS ’88, gezien de stand in de competitie en voor de tweede periode, een slechte dag dat de punten niet in Hoogezand bleven. 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen De Fivel op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.