Afbeelding

HS ‘88 houdt door winst Holwierde van kampioenschap af

Algemeen

HOOGEZAND - HS ‘88 uit Hoogezand heeft de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Holwierde met 3-2 gewonnen, waardoor de gasten de titel kunnen vergeten.

Vanaf de aftrap was de thuisploeg gemotiveerd en speelde zeer gedreven. De eerste kans kwam al in de 10e minuut toen Rob Kulsen goed op doel schoot, maar de keeper een doelpunt kon voorkomen. In de 18e minuut gaf Jarno Steursma een mooie assist aan Sven Rosevink die de bal binnen schoot: 1-0. Dit was ook de ruststand, omdat de spits van Holwierde vlak voor rust de bal tegen de lat kopte. Ook na de thee bleef HS ’88 gedreven en roken de paarshemden de winst. Spits Sven Rosevink ging in de 53e minuut goed door, maar werd in het strafschopgebied door de doelman ten val gebracht. Scheidsrechter Beenker wees naar de penaltystip en het was Rosevink zelf die vanaf 11 meter perfect de 2-0 maakte. HS ’88 bleef goed doorgaan en in de 58e minuut werd een mooie aanval met een geweldige goal afgerond. De scheidsrechter wees zeer gedecideerd naar de middenstip en wuifde het vlagsignaal van de grensrechter weg, maar na enig overleg werd het doelpunt toch afgekeurd.

HS’88 bleef druk uitoefenen op het doel van Holwierde. Rosevink schoot in de 64e minuut de bal tegen de lat, maar twee minuten later viel toch de aansluittreffer: 2-1. De gasten begonnen er weer in te geloven en er kwamen kansen over en weer. Tien minuten voor tijd mocht Holwierde een corner nemen, die keurig werd ingekopt: 2-2. HS ’88 wist een paar mooie kansen te creëren en in de 88e minuut werd het alsnog 3-2 toen Rens Hartingsveld een mooie assist gaf op Sven Rosevink. Een verdediger kon voorkomen dat hij scoorde, maar niet dat het een eigen doelpunt werd. Daarmee was de volle winst voor HS ‘88.

Komende zaterdag speelt HS ’88 de laatste competitiewedstrijd uit tegen Middelstum.