Afbeelding

HS ’88 wint gemakkelijk met 5-0 van SIOS

Algemeen

HOOGEZAND - De voetballers van HS ‘88 uit Hoogezand beleefden zaterdag een makkelijke middag in de thuiswedstrijd tegen SIOS uit Sauwerd. Er werd dan ook gewonnen met 5-0.

HS ’88 kon weer beschikken over Justin de Groot en Remco Letens. Ook was Max Matoredjo weer aanwezig, zodat het team weer wat meer body kreeg en zelfvertrouwen. HS ’88 begon goed aan de wedstrijd en na een kwartier gaf Justin de Groot een mooie assist op Sven Rosevink, die de bal goed inkopte: 1-0. De thuisploeg bleef daarna goed druk zetten en gaf SIOS geen enkele kans om te scoren. Het was in de 21e minuut toen Yorick van Dam een assist gaf op Sven Rosevink, die vervolgens de 2-0 op het scoreboard liet aantekenen. De laatste linie van HS ’88 gaf geen enkele kans aan de voorste linie van SIOS om te scoren, waardoor dit ook de ruststand was.

Na de thee werd er gewisseld bij HS ’88. De spelers die weer voor het eerst werden ingezet kregen uit voorzorg rust, zodat zij komende week ook weer volledig ingezet kunnen worden tegen Holwierde. SIOS had duidelijk een opdracht mee gekregen om er een stapje bij te doen en dat was direct zichtbaar. Er werd wat druk uitgeoefend waardoor een mooie kans ontstond voor SIOS, maar er werd voor open doel hoog over geschoten. HS ’88 kreeg daarna weer wat meer grip op de wedstrijd, wat er toe leidde dat Rens Hartingsveld loeihard op de keeper schoot, die in een reflex de bal toucheerde. Het werd  in de 79e minuut toch 3-0 nadat Sven Rosevink een mooie assist gaf op Yorick van Dam, die de bal goed inschoot. HS ’88 bleef goed doorgaan en het geloof bij de tegenstander om te winnen nam duidelijk af. Dit leidde in de 83e minuut tot de 4-0: het was een mooie assist van Rob Kulsen die door Sven Rosevink werd in gekopt. In de laatste minuten kreeg HS ’88 nog een strafschop, omdat de ingevallen Klaas Swiersema onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Sven Rosevink ontfermde zich over de penalty en schoot de 5-0 op het scoreboard.

Sven Rosevink nestelde zich met zijn vier treffers op een gedeelde eerste plaats voor de topscores van 4C. Komende zaterdag speelt HS ’88 de laatste thuiswedstrijd tegen Holwierde. Belangrijk voor de gasten, omdat die nog steeds kans hebben op het kampioenschap. De wedstrijd begint om 14.30 uur.