Afbeelding

HS ’88 wint bekerwedstrijd in en tegen Harkstede

Algemeen

HARKSTEDE - Voetbalvereniging HS ‘88 uit Hoogezand heeft de tweede bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-5 gewonnen in en tegen Harkstede. Vanwege de warmte werden verschillende drinkpauzes ingelast. 

HS ’88 begon goed aan de wedstrijd en scoorde al in de 5e minuut de eerste goal. Arno Oosterhof bracht met een mooie assist Max Hofstra in stelling, die vervolgens kon scoren: 0-1. Het was in de 10e minuut toen een gelijksoortige situatie zich voordeed, maar nu werd door Max Hofstra de lat geraakt. HS ’88 bleef goed spelen en was duidelijk de betere ploeg. In de 20e minuut scoorde Sven Rosevink de 0-2. HS ’88 ging wel slordig met de kansen om, maar tien minuten later wist Roy Eissens toch de 0-3 te maken. De verdediging stond goed te verdedigen, waardoor weinig kansen werden gecreëerd door de thuisploeg. De gasten gingen daarentegen nog even door, want in de 33e minuut maakte Rosevink 0-4 en vlak voor rust was het wederom Arno Oosterhof die een mooie assist gaf aan Rosevink, die de 0-5 maakte.

Na de thee werd er gewisseld bij beide clubs. Dit pakte voor Harkstede goed uit, want binnen de kortste keren scoorde Harkstede twee keer en stond het 2-5. De verdediging van HS ’88 ging bij beide goals slordig te werk, waardoor de thuisploeg makkelijk kon scoren. Er kwamen daarna over en weer nog een paar kansen, maar doelpunten vielen niet meer. Er werd nog veel gewisseld, zodat de meeste spelers nog wat minuten konden maken. 

Zaterdag speelt HS ’88 uit tegen Wildervank de derde en laatste bekerwedstrijd van deze poule. Bij winst kan HS ’88 door bekeren.