Afbeelding

Bekerwedstrijd HS ’88 wijkt voor bijenvolk

Sport

HOOGEZAND - Voor HS ‘88 uit Hoogezand stond zaterdagmiddag de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma tegen SGV uit Schildwolde. 

Het was voor de thuisclub nog even passen en meten omdat er een bijenvolk was neergestreken op het doel van het hoofdveld. Wouter van Dam werd geïnformeerd, maar die was direct heel duidelijk: het bijenvolk moet met zorg benaderd worden, omdat de bBij beschermd is en door professionals verwijderd c.q. verplaatst dient te worden. Hierdoor mocht er niet gespeeld worden op het hoofdveld. Er werd een imker ingeschakeld die zich over het bijenvolk ontfermde, terwijl de bekerwedstrijd werd verplaatst naar het nieuwe kunststofveld.

Het bleek al gauw dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en allebei voor de winst gingen. Er kwamen dan ook kansen over en weer. Voor de rust werd er gescoord door HS ’88 het was Arno Oosterhof die een assist gaf op Sven Rosevink en daarmee de stand op 1-0 bracht. Na de rust werden een paar omzettingen uitgevoerd door trainer Ahmed Mohamed. Remco Letens werd op de rechtervleugel ingezet. Hij ging goed door en scoorde 2-0. De beide keepers werden deze wedstrijd goed getest. Voor hen was het een goede trainingspartij. Het werd nog 2-1 met een luchtje van buitenspel, maar de scheidsrechter was resoluut en kende het doelpunt toe. Dit was tevens de eindstand. 

Volgende week speelt HS ’88 zijn tweede bekerwedstrijd uit tegen Harkstede.