Het was volle bak tijdens het voorlezen in de bibliotheek.
Het was volle bak tijdens het voorlezen in de bibliotheek.

,,Niet altijd op de tablet, maar ook buiten spelen’’

Algemeen

HOOGEZAND - ,,Je mag rustig op je tablet, maar er moet ook tijd zijn om buiten te spelen’’. Dat kregen peuters en kleuters woensdagmiddag te horen van bibliotheekmedewerkster Dineke tijdens de wekelijkse voorleesmiddag in de bibliotheek in Hoogezand. 

Tijdens dat voorlezen stond de tablet centraal. Ook jonge kinderen zijn steeds vaker en ook langer bezig met het spelen op die tablet en daardoor wordt het ‘normale’ spelen vaak naar de achtergrond geschoven. ’s Morgens vroeg al op de tablettoetsen en dat gaat niet zelden elk moment van de dag door. Daar ging ook het boek over waaruit werd voorgelezen. Het jongetje dat de hoofdpersoon in het boek is, is ook veel bezig met de tablet, zo veel dat zijn vingers er op een bepaald moment aan vastplakken. Als ook zijn moeder ze niet los kan krijgen, moet hij mee naar de dokter en dan begint een spannend verhaal. 

De voorleesmiddag werd woensdag druk bezocht. De peuters leken het allemaal wel te geloven, maar voor sommige moeders en een enkele vader gaf het verhaal en de achterliggende waarschuwing toch enig stof tot nadenken.