Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Voorlezen doe je samen tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

HOOGEZAND - De Nationale Voorleesdagen gaan vandaag van start. Dit landelijke feest waarbij voorlezen centraal staat vindt dit jaar plaats van 25 januari tot en met 4 februari.

Wie vandaag een prentenboek in huis haalt kan vanavond al zo’n heerlijk voorleesmoment beleven. Een goed begin van een leuk, dagelijks ritueeltje - het begin van het jaar is daar een uitstekend moment voor. De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters, want zo vroeg mogelijk beginnen met voorlezen voor de kleintjes is ongemerkt goed voor de taalontwikkeling en fantasieontwikkeling. Bovendien is het een heerlijk moment om samen te lezen en plaatjes te kijken. Elk jaar wordt een Prentenboeken Top 10 samengesteld en de beste van dit jaar is ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Tijdens de Voorleesdagen lezen de leesconsulenten van de bibliotheken in de gemeente Midden-Groningen voor uit het prentenboek van het jaar. Dat gebeurt op alle locaties voor kinderopvang. Op vrijdagochtend  27 januari gaat ook burgemeester Adriaan Hoogendoorn voorlezen op Het Kwetternest in Muntendam. Ieder kind onder de 18 jaar kan deze week gratis een bibliotheekabonnement aanvragen. ,,Kom dus gauw tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw (klein)kind (0 tot 6 jaar) aar de bibliotheek en ontvang bij je inschrijving de leuke voorleesknuffel cadeau. Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kind past’’, aldus de medewerkers van de Midden-Groningse bibliotheken.