Afbeelding

Burgemeesters lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen

SIDDEBUREN - Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en kinderburgemeester Lieke Kruijer van Midden-Groningen lezen op woensdag 26 januari om 15.15 uur in het kader van de Nationale Voorleesdagen via een livestream voor uit het boekje ‘Vos gaat een stukje rijden’.

Maaike van der Haar (Mizzemos Kinderliedjes) omlijst het voorlezen met muziek, zodat het verhaal extra fijn mee te beleven is. Het is te volgen via livestream via de Facebookpagina van Bibliotheken Midden-Groningen. Het voorlezen vindt plaats in de bibliotheek in Siddeburen. Vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek bij aanwezig zijn.

Van 26 januari tot en met 5 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn daarom gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar. Tijdens de campagneperiode worden er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten georganiseerd. Zoals een voorleesontbijt op school of kinderopvang, voor zover de coronamaatregelen dit toestaan.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden tien top-prentenboeken uitgelicht, met extra aandacht voor ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Suzanne Strasser.

Wie veel (prenten)boeken wil lezen: iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de bibliotheek. Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek krijgen tijdens de Nationale Voorleesdagen een voorleesknuffeltje in de vorm van een monstertje cadeau.

De campagne benadrukt de voordelen van voorlezen, zoals de positieve effecten van voorlezen op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien zorgt voorlezen voor een beter begrip van de wereld en versterkt het de band tussen (groot)ouder en kind.