Het echtpaar Brugge met burgemeester Hoogendoorn.
Het echtpaar Brugge met burgemeester Hoogendoorn.

Echtpaar Brugge viert briljanten huwelijk

Algemeen

HOOGEZAND –Het echtpaar Brugge uit Hoogezand heeft woensdag zijn 65-jarig huwelijksfeest mogen vieren. 

De 89-jarige meneer Brugge, geboren in Slochteren, en zijn echtgenote (85) die het levenslicht zag in Nieuwcompagnie bij Kiel-Windeweer, gingen na hun huwelijk in Hoogezand wonen. Aanvankelijk aan de Nolenstraat en nu al weer heel wat jaren aan de Mars, waar ze het prima naar de zin hebben. ,,Ik wil hier niet meer weg’’, aldus mevrouw Brugge. 

Zijn arbeidsloopbaan bracht Brugge aanvankelijk door in de confectie. Zijn moeder vond kleermaker wel een geschikt beroep, en zo geschiedde. Dag in dag uit kragen op leren jassen zetten in een confectieatelier begon op den duur toch te vervelen en hij veranderde van beroep. Brugge ging werken op een scheepswerf: branden, lassen en wat daar verder op de werf bij kwam kijken. Dat werd op een goede dag ook de rug toegekeerd en daarvoor in de plaats kwam de aardappelmeelindustrie bij De Toekomst. Daar bleef de heer Brugge tot zijn ‘pensionering’. Hobby’s had hij ook: vissen, de tuin en voetbal. Hij bracht het tot het tweede elftal van FVV en nu beperkt die hobby zich alleen tot het voetbalkijken op tv. 

Mevrouw Brugge was voornamelijk werkzaam in de schoonmaak bij bedrijven en ook nog een tijd op een naaiatelier en bij suikerwerkenfabriek Hoepman. Zij houdt van lezen en tv kijken, maar beiden hadden ook nog een gezamenlijke hobby: fietsen en kamperen. Ze hebben lange tijd een stacaravan gehad. Beiden genieten nog van een redelijk goede gezondheid, al wordt het gehoor van de heer Brugge wat minder. Ze hebben twee kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

Namens het gemeentebestuur kwam burgemeester Adriaan Hoogendoorn hen feliciteren. Hij nam als cadeautje een ingelijste kopie van de trouwakte mee voor het echtpaar.