De bewegwijzeringsborden aan het begin van de Erasmusweg; alleen de Baptistengemeente is er nog.
De bewegwijzeringsborden aan het begin van de Erasmusweg; alleen de Baptistengemeente is er nog.

SP stelt vragen over oude bewegwijzering

Algemeen

HOOGEZAND – De raadsfractie van de Socialistische Partij (SP) in Midden-Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld over oude bewegwijzering. 

Het gaat dan met name om de wegwijzers aan de Erasmusweg en in de wijk Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand. ,,Wat wij als SP-fractie constateren is dat er op de Gorechtlaan in Hoogezand nog steeds bewegwijzering staat naar het dr. Aletta Jacobs College op de Erasmusweg. Het Aletta Jacobs College is daar al meer dan tien jaar weg’’, aldus de SP in haar brief aan het college van burgemeester en wethouders. 

Aan diezelfde paal hangt ook nog een verwijsbord naar wijkcentrum Spokie en ook dat bestaat niet meer, zij het nog maar recentelijk. De raadsfractie vraagt zich af of gemeenteambtenaren wel eens door het dorp lopen om naar dergelijke bewegwijzeringsborden te kijken. ,,Graag willen wij als fractie weten wanneer dit voor het laatst gecontroleerd is in de gemeente Midden-Groningen.’’ De SP wil dan ook antwoord op de vraag waarom de bewegwijzering er na tien jaar nog steeds hangt en hoe en of dit überhaupt gecontroleerd wordt in de gemeente.