De muur van de Gorechttunnel is weer schoon.
De muur van de Gorechttunnel is weer schoon.

SP op wenken bediend: muur Gorechttunnel is schoon

Algemeen

HOOGEZAND – De SP fractie in de gemeenteraad van Midden-Groningen is op haar wenken bediend: de muur van de spoortunnel aan de Gorechtlaan in Hoogezand is weer schoon.

De protesten tegen het stikstofbeleid van de Rijksoverheid met veelal omgekeerde Nederlandse vlaggen, ook in het openbaar gebied van Midden-Groningen, zijn door de gemeente verwijderd, maar de bekladding van de Gorechttunnel bleef nog lang zitten. Dat was een doorn in het oog van de SP-raadsfractie. De Gorechttunnel onder de spoorbaan die over de volle lengte aan één kant van een blauwe baan in de witte muur is voorzien, was al een aantal maanden door mensen die het niet eens waren met het stikstofbeleid voorzien van een brede rode baan over de volle lengte van de tunnel onder de blauwe, waardoor de hele tunnel aan één kant van de weg een blauw-wit-rode baan had.

De SP-fractie meldde dat zij al een keer aan het college van burgemeester en wethouders had gevraagd ‘wanneer die tunnel aan de Gorechtlaan wordt schoongemaakt, omdat daar nog steeds een omgekeerde vlag is geschilderd over de gehele lengte van de tunnel’, maar dat dat nog geen resultaat van de kant van het gemeentebestuur had gehad. In een brief met schriftelijke vragen aan het college vroeg de fractie dan ook: ‘Wanneer kunnen we nu verwachten dat de tunnel aan de Gorechtlaan wordt schoongemaakt?’ Dat is nu alsnog gedaan. De rode baan is verwijderd en de muur is weer wit met alleen de contrasterende blauwe baan.