Het echtpaar Keen, met in hun midden locoburgemeester Markus Ploeger.
Het echtpaar Keen, met in hun midden locoburgemeester Markus Ploeger.

Harm en Hillie Keen vieren diamanten huwelijk

Algemeen

HOOGEZAND – Harm en Hillie Keen uit Hoogezand hebben woensdag hun diamanten huwelijk gevierd.

Beiden zijn geen onbekenden in de gemeente Midden-Groningen, want ze waren jarenlang actief in het verenigingsleven en vrijwilligerswerk: beiden in schoolbesturen en bij Humanitas, onder andere bij het inburgeren van nieuwkomers. Keen was vele jaren actief als vakbondsbestuurder en binnen de Partij van de Arbeid en ook als lid van het toenmalige Koninklijk Mannenkoor. 

Harm Keen (84) specialiseerde zich na een technische opleiding in de bouw, waarna hij na zijn militaire dienst bij het Ministerie van Defensie aan de slag ging als civiel bouwkundige. In Ruinen, waar ze na hun huwelijk woonden, had hij toezicht op de bouw van een munitiecomplex. Daarna was er in 1965 een tussenstop in het Duitse Greven, waar hij was belast met de huisvesting van burgers en militairen in NAVO-verband. In 1975 verhuisde het paar naar Hoogezand. In 2002 ging de heer Keen met pensioen. 

Hillie Keen (82) ging na de MULO werken bij de Plantenziektekundige Dienst. Daar moest ze na haar huwelijk in 1962 ontslag nemen, omdat getrouwde vrouwen toen niet mochten blijven werken. Toen jaren later de kinderen het huis uit waren kreeg ze een parttime baan bij Schoenmakerij Koers in Hoogezand. Het echtpaar heeft twee zonen en twee kleinkinderen. Namens het gemeentebestuur kwam locoburgemeester Markus Ploeger het echtpaar feliciteren. Hij had een ingelijste kopie van de trouwakte meegenomen als cadeautje.