Het echtpaar Hartman met wethouder Hoesen.
Het echtpaar Hartman met wethouder Hoesen.

Echtpaar Hartman viert hun diamanten huwelijk

Algemeen

SAPPEMEER - Het echtpaar Hartman uit Sappemeer heeft zaterdag haar 60-jarig huwelijk gevierd.  

Het stel ontmoette elkaar bij de korfbalvereniging als tieners, en nu, 66 jaar later, zijn ze nog steeds een hecht paar. Toen ze beiden net in de twintig waren, trouwden ze en gingen samenwonen in een woonwagen aan de Knijpslaan in Hoogezand. Mevrouw Hartman was werkzaam bij een modezaak in Sappemeer en na het krijgen van hun eerste kind, mocht ze, zoals dat normaal was in die tijd, niet meer werken. 

Ze had overigens een mooie keuken van de modezaak overgehouden, die door haar man werd geplaatst in de woonwagen. Daar werd het op den duur te klein en het echtpaar verhuisde eerst naar het Westeind en later naar de Wilhelminastraat. Nu hebben ze nu een mooi, ruim appartement aan de Klaproosstraat in Sappemeer. Beiden genieten nog van een redelijk goede gezondheid, maar de elektrische fiets is onlangs vervangen door een scootmobiel; toch wat veiliger dan die fiets.

Hartman was in zijn arbeidzame leven onder andere cv-monteur, waar hij in heel veel woningen in de gemeente de verwarming aanlegde. Doordat de ogen wat minder worden rijdt Hartman (83) geen auto meer, maar zijn echtgenote (81) nog wel. Die is ook bijzonder creatief: ze haakt veel, maar heeft ook karakterpoppen van fimo klei gemaakt. Daar is ze tien jaar geleden mee gestopt, maar het haken bleef. Zaterdag zijn de twee als verrassing meegenomen naar restaurant Van der Valk in Zuidbroek waar alle dierbaren op hen zaten te wachten voor een heerlijke brunch. 

Het echtpaar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Namens het gemeentebestuur van Midden-Groningen kwam wethouder Annemiek Hoesen hen feliciteren en bracht ook een kopie van de trouwakte mee.