Het echtpaar Wesseling met de burgemeester en enkele kinderen/klein- en achterkleinkinderen.
Het echtpaar Wesseling met de burgemeester en enkele kinderen/klein- en achterkleinkinderen.

Echtpaar Wesseling viert diamanten huwelijk

Algemeen

HOOGEZAND – Het echtpaar Wesseling in Hoogezand vierde maandag hun 60-jarig huwelijksfeest. 

Het stel verhuisde in de jaren ‘60 van Amsterdam naar Hoogezand, een hele verandering. ,,Ik had m’n werk en m’n vrouw en dan heb je niet veel te zeggen’’, reageert de heer Wesseling (83). Zijn echtgenote (85) vond het ook een hele overgang. ,,Van een drukke stad naar een dorp hier’’, zegt ze, maar uiteindelijk wende het en het scheelde dat ze een mooi huis hadden gekregen. 

Geboren in Alphen aan den Rijn was de heer Wesseling werkzaam in de houtbewerking, de Amsterdamse haven en bij de KLM. Mevrouw Wesseling is geboren in Winschoten, maar het echtpaar verhuisde naar Amsterdam toen vader daar een baan als buschauffeur kon krijgen. In 1964 verhuisde het stel naar Hoogezand, waar de heer Wesseling een baan kreeg bij de toenmalige glasvezelfabriek Silenka in Westerbroek. Daar bleef hij tot zijn pensionering.

Intussen kon hij zijn hobby’s voetbal en de tuin uitoefenen en zijn echtgenote leefde zich uit in naaien en breien. Samen kregen ze vier kinderen, vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Namens het gemeentebestuur van Midden-Groningen kwam burgemeester Adriaan Hoogendoorn het paar feliciteren.