Burgemeester Hoogendoorn bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar Spithoff.
Burgemeester Hoogendoorn bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar Spithoff.

Diamanten huwelijk echtpaar Spithoff in Siddeburen

Algemeen

SIDDEBUREN – Het echtpaar Spithoff uit Siddeburen heeft haar 65-jarig huwelijksfeest gevierd.

De heer Spithoff (86) en zijn echtgenote (88), ontmoetten elkaar eind jaren ‘50 bij Groot Bronswijk in Wagenborgen. Er was in die tijd niet al te veel te doen in die regio en omdat er nogal wat leuke zusters in Groot Bronswijk werkten, kon het interessant zijn daar af en toe als jongeman wat rond te hangen. En het was goed raak, want na een huwelijk van 65 jaar zijn ze nog steeds gelukkig met elkaar. 

Mevrouw Spithoff bleef nog jaren werkzaam in de verpleging. Op 14-jarige leeftijd kwam Spithoff van de ambachtsschool af en werd schilder. En dat bleef hij, zoals hij zelf zegt, met plezier doen tot zijn pensionering. Maar ook een andere manier van schilderen werd een grote hobby: kunstschilder. Hij schilderde tal van objecten, zowel op een traditionele ondergrond als op diverse voorwerpen, als koffiepotten en dienbladen. Een van de grootste hobby’s van het echtpaar was en is kamperen. En dan met de hele familie, zo’n dertig personen, naar de camping. Meestal in een bosrijke omgeving in Westerwolde. 

Beiden genieten nog van een redelijk goede gezondheid, al worden de ogen van mevrouw Spithoff wel iets minder. Ook kregen beide echtelieden twee jaar geleden corona met ziekenhuisopname en dat was even een spannende tijd, maar beiden kwamen er weer bovenop. Het echtpaar kreeg vier kinderen, heeft acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Burgemeester Hoogendoorn kwam hen namens de gemeente Midden-Groningen feliciteren en omdat ze vijf jaar daarvoor al het traditionele gemeentelijke cadeau, een ingelijste kopie van hun touwacte hadden gekregen, was het deze keer een ingelijste foto van de Siddebuurster hervormde kerk.