Het echtpaar Hopman, met in hun midden wethouder Markus Ploeger.
Het echtpaar Hopman, met in hun midden wethouder Markus Ploeger.

Echtpaar Hopman uit Siddeburen 65 jaar getrouwd

Algemeen

SIDDEBUREN – Als je 7 kinderen, 22 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen hebt, kun je een leuk feestje bouwen. En dat gebeurde dan ook bij het echtpaar Hopman in Siddeburen, dat 65 jaar getrouwd is.

De heer en mevrouw Hopman, beiden 85 jaar oud, wonen sinds 1999 in Siddeburen. Daarvoor woonden ze in een arbeidershuisje in het gehucht Denemarken in de gemeente Slochteren. De heer Hopman heeft een gevarieerd arbeidsleven gehad. Eerst op de koopvaardij, daarna de marine om vervolgens definitief aan land te gaan waar hij een baan kreeg bij de glasvezelfabriek Silenka in Westerbroek. Toen hij voor dat werk werd afgekeurd volgden nog diverse andere activiteiten. Hobby’s had Hopman ook. ,,Modelbootjes maken van hout, ik was immers vanaf m’n twaalfde jaar al begonnen in de scheepvaart.”

Mevrouw Hopman zegt eigenlijk geen tijd te hebben gehad voor eigen hobby’s. ,,Met zeven kinderen is het altijd druk. Later toen ze wat groter waren heb ik gewerkt in een restaurant als huishoudelijke hulp.”

Namens het gemeentebestuur van Midden-Groningen kwam wethouder Markus Ploeger het briljanten echtpaar feliciteren. Hij had de traditionele ingelijste kopie van de trouwakte meegenomen en een orchidee was eerder al gekomen.