Wethouder Patricia Nieland samen met het jubilerende echtpaar De Wit.
Wethouder Patricia Nieland samen met het jubilerende echtpaar De Wit.

Echtpaar Wit viert diamanten huwelijk

Algemeen

SIDDEBUREN – Het echtpaar Wit in Siddeburen heeft haar 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens het gemeentebestuur van Midden-Groningen heeft wethouder Patricia Nieland hen gefeliciteerd. 

De heer Wit werd geboren in Roodeschool, zijn echtgenote in Spijk. Na hun huwelijk namen ze een bedrijf in Overschild over, zogenaamde beurschippers. Dat werd toen gekocht voor 40.000 gulden. Het transportbedrijf werd in de loop der jaren uitgebreid met meerdere auto’s en later kwamen daar ook nog een autogarage en benzinepomp bij. Meneer de Wit was er chauffeur en monteur. Zijn vrouw zorgde naast het huishouden, met de zorg voor vier kinderen, ook voor de boekhouding en ze naaide en verstelde kleding. Ze ging ook veel mee als chauffeur voor activiteiten van de basisschool, naar onder andere zwemles en op schoolreis. In 1988 verhuisde het bedrijf van Overschild naar Siddeburen, waar in 1997 aan de Wendakker de jongste zoon het bedrijf heeft voortgezet. 

Het echtpaar heeft vier kinderen, elf kleinkinderen en drie (bonus) kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is op komst. Het echtpaar geniet van een goede gezondheid en heeft als hobby’s naast de dagelijkse dingen vooral fietsen, tuinieren, toeren met de auto en regelmatig een visrestaurant bezoeken in Lauwersoog, Oosterwijtwerd of Termunten.