Het echtpaar zwaait enthousiast naar de voorbijkomende auto’s met familie en bekenden.
Het echtpaar zwaait enthousiast naar de voorbijkomende auto’s met familie en bekenden.

Drive-through voor diamanten echtpaar in Slochteren

Algemeen

SLOCHTEREN - In Slochteren vierde het echtpaar Oosterhuis-Noordhof gisteren het zestigjarig huwelijk. De kinderen organiseerden ‘s morgens een drive-through langs hun huis en dat was dolle pret. Een stoet versierde en luid toeterende auto’s reed door de straat, toegezwaaid door het jubilerende echtpaar met kinderen en kleinkinderen.

Harm Jan Oosterhuis (85) werd geboren in Ten Boer als zoon van een boer en Janny Oosterhuis-Noordhof (82) zag het levenslicht in Slochteren, waar haar ouders een kruidenierswinkel hadden. Na hun huwelijk vestigden ze zich in Hoogezand-Sappemeer. Daar zijn ook alle vijf kinderen geboren. Daarna woonde het echtpaar 10 jaar in Leeuwarden en inmiddels al bijna 32 jaar in Slochteren.

De heer Oosterhuis heeft veel gewerkt als chauffeur, bij diverse bedrijven als Roek, Hoepman en Atlanta. Zijn vrachtwagenrijbewijs heeft hij in militaire dienst gehaald. De laatste 10 jaar van zijn werkzame leven was hij conciërge van een mavo in Leeuwarden. Later bezorgde hij kranten en folders en met een vrachtwagen maaltijden bij verzorgingstehuizen. Zijn hobby’s zijn auto’s, orgelspelen, het kerkblad maken, de caravan, fietsen en klussen in eigen huis en tuin.

Mevrouw Oosterhuis werkte eerst in de kruidenierswinkel van haar ouders aan de Hoofdweg in Slochteren, en later bij de bakker in Sappemeer en als schoonmaker van de mulo-school. Verder heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan, zoals in de bibliotheek, in het winkeltje van een verzorgingstehuis, in het stembureau en als bezorger van de kerkbode. Haar hobby’s waren en zijn puzzelen, breien, stoklopen, fietsen en kaartjes maken.

Het diamanten echtpaar heeft vijf kinderen, zeventien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.