Het echtpaar Versteeg met wethouder van Schie.
Het echtpaar Versteeg met wethouder van Schie.

Echtpaar Versteeg in Slochteren 60 jaar getrouwd

Algemeen

SLOCHTEREN – In Slochteren heeft vorige week het echtpaar Versteeg z’n zestigjarig huwelijksfeest gevierd.

Oorspronkelijk wonend in de regio Utrecht verhuisde het echtpaar in 1974 naar de regio Slochteren, waar eerst werd gewoond in Overschild en daarna in Schildwolde. Nu wonen beiden alweer 22 jaar met veel plezier aan de Veenlaan in Slochteren.

Het vertrek van Utrecht naar het Noorden had voor het agrarisch echtpaar een goede reden. Men had daar een veebedrijf, maar kon door de ruilverkaveling niet doen wat men graag wilde en in deze regio was ruimte genoeg. Daarom was de keuze dan ook niet zo moeilijk.

Er werd in één dag verhuisd. Alles was ingepakt en ging met de verhuiswagen, en ook de schoenen van Versteeg bleken daar in te zitten. En zo kon het gebeuren dat hij op zijn klompen van Utrecht naar Overschild moest.

Van het boerenbedrijf in Overschild verhuisde het gezin na een aantal jaren naar een andere boerderij in Schildwolde en in 2000 werd de overstap gemaakt naar een ‘gewoon’ huis in Slochteren. Maar het boerenleven stopte niet voor Versteeg, want nog regelmatig is hij op de boerderij van de zoons te vinden.

Naast het boer zijn had en heeft Versteeg een paar hobby’s. Daaronder klaverjassen, waar ook zijn vrouw in meegaat, en biljarten. Het echtpaar, 86 en 85 jaar oud, heeft vijf kinderen en vijftien kleinkinderen.

Namens het gemeentebestuur kwam wethouder José van Schie feliciteren en behalve een paarse orchidee, had ze ook een ingelijste kopie van de oorspronkelijke trouwacte meegenomen. Die was een beetje moeilijk te lezen, want zestig jaar geleden bleek door de toenmalige ambtenaar van de burgerlijke stand niet al te veel inkt te zijn gebruikt.