Het jubilerende echtpaar Homan met links wethouder Nieland.
Het jubilerende echtpaar Homan met links wethouder Nieland.

Echtpaar Homan in Hoogezand 65 jaar getrouwd

Algemeen

HOOGEZAND - Het echtpaar Homan-Uuldersma uit Hoogezand heeft gisteren z’n 65-jarig huwelijksfeest gevierd.

Het briljanten paar, geboren in de gemeente Slochteren (Schildwolde en Siddeburen), woont nu vijf jaar in Hoogezand en heeft het in hun zogenaamde ouderenwoning prima naar de zin. Tuintje voor en tuintje achter en dat doet, zij het in het klein, een beetje denken aan hun woning in de gemeente Slochteren.

Homan (88) heeft zijn arbeidzame leven doorgebracht als werknemer in de landbouw. ,,Dat beviel me prima en het was toen ook een hele andere periode als nu’’, zegt Homan. Het was, zo zeggen beide echtelieden, een hele overgang om het wonen in het landelijk gebied van de gemeente Slochteren te verruilen voor een meer stedelijke gebied in Hoogezand. ,,We waren een dorp gewend en het was echt een hele overgang’’, aldus mevrouw Homan (85). Maar blijven wonen in de oorspronkelijke woning was geen optie en dan moet je wat.

Lezen, fietsen, muziek en films kijken waren en zijn de grote hobby’s van Homan, terwijl mevrouw Homan zich regelmatig bezig hield met het maken van kaarten en handwerken. Beiden genieten nog van een redelijk goede gezondheid en met de auto kunnen ze nog overal heen. Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Patricia Nieland hen feliciteren. Zij had, nadat de bekende orchidee al eerder was bezorgd, een ingelijste foto van het Roegwold meegenomen.