Het echtpaar Tuizenga uit Hoogezand was gisteren zestig jaar getrouwd.
Het echtpaar Tuizenga uit Hoogezand was gisteren zestig jaar getrouwd.

Hoogezands echtpaar Tuizenga 60 jaar getrouwd

Algemeen

HOOGEZAND - Het echtpaar Tuizenga uit Hoogezand heeft woensdag het zestigjarig huwelijksfeest gevierd. 

De heer Tuizenga (81) werd geboren in Groningen en zijn echtgenote (83) in Slochteren. Na hun huwelijk werd eerst gewoond in Foxham, waarna werd verhuisd naar Hoogezand waar respectievelijk werd gewoond aan de Erasmusweg, de Terlaanstraat, Aalbersestraat en nu alweer vijftien jaar aan de Mars, waar het echtpaar het uitstekend naar de zin heeft. ,,Het woont hier heel mooi. We hebben het hier wel getroffen: geen overburen en het winkelcentrum dichtbij’’, aldus mevrouw Tuizenga.

Geert Tuizenga was bode bij een bedrijf en leerde zijn latere vrouw kennen toen hij op haar adres een pakje moest bezorgen. Het bleek gelijk raak te zijn en nu - meer dan zestig jaar later - zijn ze nog steeds een gelukkig huwelijkspaar. Zijn arbeidsloopbaan werd doorgebracht bij onder andere Beukema Karton en Planawood. Mevrouw Tuizenga was lange tijd huishoudelijke hulp. Zijn hobby’s waren onder andere klaverjassen (waar ook zijn vrouw aan meedeed), vissen en voetbalscheidsrechter zijn. Mevrouw Tuizenga mocht graag handwerken, lezen en kaarten maken. Maar Geert Tuizenga heeft ook nog een andere hobby: gedichten maken. Voor hun vijftigjarig huwelijk had hij een mooi gedicht gemaakt voor zijn vrouw. Nu, tien jaar later, gaat het met de hand schrijven wat moeilijker, maar ineens kwam er, uit het hoofd, toch een prachtig gedicht.

Het echtpaar heeft twee kinderen, zes kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Die hadden voor hen een mooie verrassing in petto op de avond van hun zestigjarig huwelijksfeest. Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Annemiek Hoesen hen feliciteren. Die had een kopie van de originele trouwakte van zestig jaar geleden als cadeautje meegenomen. En de orchidee van de gemeente was al eerder bezorgd. En laat mevrouw Tuizenga nou juist van orchideeën houden...