Het echtpaar Dewnarain samen met burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen.
Het echtpaar Dewnarain samen met burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen.

Echtpaar Dewnarain viert briljanten huwelijk

Algemeen

HOOGEZAND – Het echtpaar Dewnarain uit Hoogezand heeft donderdag hun 65e trouwdag gevierd. Namens het gemeentebestuur kwam burgemeester Adriaan Hoogendoorn hen feliciteren met een passend cadeautje.

De heer en mevrouw Dewnarain, respectievelijk 86 en 85 jaar oud, werden 65 jaar geleden in Suriname aan elkaar uitgehuwelijkt. Mevrouw Dewnarain komt van het platteland in Suriname, geboren in Meerzorg en haar echtgenoot in Paramaribo. In Suriname was hij werkzaam als hovenier en dat was ook in Nederland nog lange tijd zijn hobby. Hij werkte al vanaf zijn dertiende jaar om zijn broertjes en zusjes te onderhouden. 

Mevrouw Dewnarain heeft thuis ook altijd mee moeten werken. In haar geval in de landbouw, want haar ouders hadden koeien en ook hielp ze mee om onder meer rijst te verbouwen. In 1975 kwamen de twee naar Nederland. Mevrouw Dawnarein had daar - in tegenstelling tot haar man - eigenlijk niet zo’n zin in, maar ze ging toch mee op vakantie. Thuis had ze alles laten liggen zoals het was, want ze dacht dat ze toch spoedig terug zou zijn. Het liep anders, want het stel bleef in Nederland. Inmiddels wonen ze alweer 47 jaar in dezelfde flat in de wijk Gorecht. Eenmaal in Nederland, werkte mevrouw Dewnarain in Hoogezand bij het toenmalige Mölnycke. 

Samen heeft het echtpaar vijf kinderen kinderen gekregen en ze hebben inmiddels ook twee kleinkinderen. Ze kijken ‘s avonds graag naar series op ZEE-tv en ’s morgens doen ze mee met de televisiegym. Beiden genieten nog een redelijke gezondheid. De heer Dewnarain rijdt sinds vorig jaar geen auto meer. In het drukke verkeer is een goede reactiesnelheid nodig en dat wordt volgens eigen zeggen op zo’n leeftijd wat minder. Ook is hij vorig jaar gestopt met roken. Dat heeft hij lang volgehouden, want hij begon er op z’n negende mee. Mevrouw Dewnarain mag nog graag breien en haken.