Bloemen en cadeaus voor de diverse generaties eigenaren van Huizing BV.
Bloemen en cadeaus voor de diverse generaties eigenaren van Huizing BV.

Huizing BV viert 90-jarig bestaan met groot jubileumfeest

Algemeen

HOOGEZAND – Een mijlpaal voor Huizing Interieurafwerking in Hoogezand: het bedrijf vierde vrijdag feestelijk zijn 90-jarig bestaan.

Het was de hele week al feest: gezamenlijk taart eten, lunchen en de feestweek werd afgesloten met een groot feest voor alle collega’s, partners, vrienden en familie. Huizing BV werd opgericht op 1 november 1932 door Evert Huizing. Hij begon een meubelstoffeerderij voor zichzelf na een probleempje met zijn toenmalige werkgever. Nu, 90 jaar later, is Huizing uitgegroeid tot een bedrijf met meerdere divisies: een gordijnenatelier, scheepsstoffering, meubelstoffering, raamdecoratie en vloeren. 

In de grote feesttent op het terrein van Huizing BV aan de Techniekweg waren vrijdagavond 300 genodigden te gast die de hele avond werden geëntertaind door zanger Marco Schuitmaker. Ook konden zij een rondleiding krijgen in het gordijnenatelier en de meubelstoffeerderij die in de coronajaren was geopend door Matthijs Huizing en die sinds 2020 mede-eigenaar is geworden van Huizing BV. Verder op de avond was er een toespraak van diezelfde Matthijs Huizing met een stuk geschiedenis over hoe het bedrijf is ontstaan en door de jaren heen is ontwikkeld. Daarnaast bedankte hij iedereen die dit de afgelopen 90 jaar allemaal mogelijk hebben gemaakt: van alle collega’s tot familie en vrienden en zijn partner Marianne Huizing. 

Wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen, die onder meer Economische Zaken in haar portefeuille heeft, had mooie woorden voor het 90-jarig bestaan van het bedrijf. Ook vertelde zij dat de gemeente heel graag een keer op werkbezoek komt. Na haar toespraak overhandigde de wethouder een cadeau namens de gemeente. Als laatste kwam de vrouw van Peter Huizing naar voren met mooie woorden en cadeaus voor Bram en Bé Huizing, de tweede generatie eigenaren, aan de derde generatie Peter Huizing en aan Jaap Veldman, die 30 jaar mede-eigenaar is geweest met Peter Huizing. Hij gaat eind dit jaar met pensioen. 

De familie Huizing kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde feestweek. Peter en Matthijs Huizing kijken ook alweer vooruit: ,,Op naar de honderd jaar.’’