Afbeelding

Omloop90 viert uitgesteld jubileumfeest

Algemeen

HOOGEZAND - Omloop90, de vereniging van ex-hartpatiënten en mensen met andere chronische aandoeningen, heeft afgelopen week haar uitgestelde jubileumfeest gevierd. 

Omloop90 bestond in oktober 2020 30 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. ,,Helaas gooide corona roet in het eten en het feest waar lang voor gespaard was moest uitgesteld worden’’, zegt Be de Jonge. Nu was het dan zover: de leden met aanhang vertrokken in een bus van het Nationaal Busmuseum naar een voor hen onbekende bestemming. Dat bleek Oosterwijtwerd  te zijn. Eerst was er een vaartocht en in de rondvaartboot stond de koffie met gebak al klaar. Onderweg genoten de leden van de mooie plekjes langs het water, met als hoogtepunt Appingedam waar de tocht onder meer langs de beroemde hangende keukens ging. ,,Tijdens de vaartocht waren de weergoden ons gelukkig gunstig gezind en kon iedereen genieten van deze mooie vaartocht.’’ Bij terugkomst bij Eetboerderij Oosterwijtwerd stond een goed verzorgde barbecue klaar. ,,Het was een geslaagde dag en het bestuur en de leden kijken met veel voldoening terug op deze dag.’’ 

Omloop90 kan nog wel een paar nieuwe leden gebruiken. Elke donderdagmiddag wordt er van 14.30 tot 15.30 uur gesport in de Kalkwijckhal in Hoogezand-Sappemeer. ,,Onze actieve vereniging organiseert vaker gezellige uitstapjes. Zo staat een bezoek aan ijshockeyvereniging Gijs in Groningen op het programma en in het voorjaar gaat de club weer een dagtocht door de provincie organiseren.’’ Belangstellenden kunnen vrijblijvend langskomen, contact opnemen met secretaris J. Speelman via 0598-391509 of kijken op www.omloop90.com. Daar zijn binnenkort ook weer nieuwe foto’s te bewonderen van het jubileum en andere uitstapjes.