De nieuwe inwoners van de gemeente Midden-Groningen met burgemeester Hoogendoorn. (foto: gemeente Midden-Groningen)
De nieuwe inwoners van de gemeente Midden-Groningen met burgemeester Hoogendoorn. (foto: gemeente Midden-Groningen)

Midden-Groningen heet nieuwe inwoners welkom

Algemeen

HOOGEZAND - Zestien nieuwe inwoners van de gemeente Midden-Groningen hebben woensdag het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Deze inwoners - acht volwassenen en acht kinderen - zijn van Iraanse, Eritrese, Somalische, Syrische en Congolese afkomst. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ,,Wat mij opviel is dat er tijdens deze ceremonie vandaag relatief veel jonge kinderen waren die met hun ouders ook het Nederlanderschap hebben gekregen. Deze generatie groeit op in Nederland, een heel ander land met een andere samenleving dan waar hun ouders zijn grootgebracht. Zij en hun ouders verdienen onze steun om hun plek in de Nederlandse maatschappij definitief te gaan vinden. De Nederlandse nationaliteit krijgen helpt daarbij. Het is ongelooflijk belangrijk om samen te werken aan hun nieuwe toekomst, die nog helemaal open voor hen ligt. Ik wens deze inwoners veel geluk toe in Midden-Groningen.’’