De nieuwe inwoners van Midden-Groningen met burgemeester Hoogendoorn.
De nieuwe inwoners van Midden-Groningen met burgemeester Hoogendoorn.

Midden-Groningen heeft er nieuwe inwoners bij

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen heeft er weer een aantal nieuwe inwoners bij: Twintig asielzoekers mogen zich sinds woensdag officieel Nederlander noemen en inwoners van deze gemeente.

Twintig mensen - dertien volwassenen en zeven kinderen - hebben woensdagmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis in Hoogezand het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn. Deze nieuwe inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit Joegoslavië, Syrië, Ethiopië, Zaïre, de voormalige Sovjet-Unie, Iran en China. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap overhandigde.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Tijdens deze ceremonie was er een grote groep inwoners van Midden-Groningen die het Nederlanderschap heeft gekregen. Veel verschillende verhalen en levensgebeurtenissen kwamen tijdens deze bijeenkomst bij elkaar. Dat was zeer indrukwekkend. Als rode draad in hun verhalen speelde de bittere noodzaak om te vluchten uit oorlogsgebieden een belangrijke rol.’’

De burgemeester zei te hopen dat ‘zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden’. ,,Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis, met vreugde en verdriet, mee. Hun achtergronden kunnen heel verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om hier nu samen te werken aan een nieuwe toekomst. Het is fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente’’, aldus de burgemeester.