De kampioenen met bloemen en cadeaus, met in hun midden wethouder Annemiek Hoesen.
De kampioenen met bloemen en cadeaus, met in hun midden wethouder Annemiek Hoesen.

Gemeente Midden-Groningen huldigt twee kampioenen

Algemeen

HOOGEZAND – De gemeente Midden-Groningen heeft in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand twee kampioenen gehuldigd. 

Jesse Elzenga werd twee keer Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie bij BMX 3 Pumptrack en Marieke Timmer werd Wereldkampioen met haar hond op de behendigheidsbaan. Sportwethouder Annemiek Hoesen zei dan ook dat de Midden-Groningen erg trots is op deze kampioenen, waarbij Jesse Elzenga ook al eerder op het gemeentehuis voor een zelfde kampioenschap in de bloemetjes werd gezet. De wethouder zei ook te hopen hem in de toekomst nog vaker te zien. 

Die ziet er voor de 15-jarige Elzenga goed uit en hij hoopt door zijn prestaties te worden opgenomen in het Nederlands team en te kunnen trainen op het sportcomplex Papendal. Of dat er over niet al te lange tijd ook daadwerkelijk in zit zal moeten blijken, maar de ambitie is er in ieder geval. Als cadeaus waren er - naast een groot bos bloemen - een bioscoopbon voor twee personen plus nog wat andere kleinere presentjes van de gemeente. De voor deze gelegenheid traditionele badhanddoek met gemeentelogo en een afbeelding van zijn sport had hij bij een vorige gelegenheid al gekregen. 

Marieke Timmer uit Meeden werd in eigen land met haar hond Rallyx wereldkampioen op de behendigheidsbaan, de World Agility Championship. Aan zo’n kampioenschap doen gemiddeld 25 landen mee. Hoewel de hond in feite de sportprestatie levert, moet het baasje - of in dit geval de bazin - wel het hele parcours van gemiddeld 200 meter mee rennen en de hond op verschillende manieren aanwijzingen geven hoe de verschillende hindernissen te nemen. Voor Marieke was er als cadeau - naast de bloemen - een badhanddoek met gemeentelogo en het logo van haar sport, maar ook een pakket met wat te knabbelen en leuke dingen voor de hond zelf.