Een van de winkelcentra in Midden-Groningen, die in Sappemeer.
Een van de winkelcentra in Midden-Groningen, die in Sappemeer.

Koopstromenonderzoek in Midden-Groningen van start

Algemeen

HOOGEZAND - Hoe prettig en tevreden makend is het om te winkelen in Midden-Groningen? Het gemeentebestuur is hier benieuwd naar en start daarom deze maand met het ‘Koopstromenonderzoek’.

Gemeenten, provincie en winkeliers zetten zich in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dat zo goed mogelijk te doen is regelmatig onderzoek naar koopgedrag van groot belang. Zo’n onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen, vooraf bepaalde aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. Die informatie brengt de werking en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld. Het helpt gemeenten en de provincie ook bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen. 

De provincie Groningen start daarom volgende week weer een onderzoek naar het koopgedrag van inwoners. Ook inwoners uit de gemeente Midden-Groningen zullen worden uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Een deel van de inwoners ontvangt daarvoor een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. Zij zijn willekeurig geselecteerd. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag.

Daarnaast worden er vanaf vandaag enquêtes op straat afgenomen in het centrum van Hoogezand. Onder alle deelnemers worden twintig cadeaukaarten van 25 euro verloot. Wie meer informatie wil kan kijken op de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek.